הגדלת מזונות

דמי המזונות אינם מספיקים. מתי אפשר לתבוע הגדלת מזונות ?

דמי מזונות קטין נפסקים בהתאם לצרכיו וליכולתו הכלכלית של אביו. בשונה מכל פסק דין אחר שניתן על ידי בית המשפט, פסק דין בנושא מזונות, שניתן לאחר שבית המשפט דן בנושא או אישר את ההסכם בין ההורים, תמיד ניתן לשינוי, וזאת בהיווכח כי החל ממועד פסק הדין חל שינוי נסיבות מהותי – שינוי שלא ניתן היה לצפותו במועד פסק הדין.

משכך, באם הינך סבורה כי חל שינוי נסיבות מהותי ניתן לפנות לבית המשפט בתביעה להגדלת מזונות.

כתב התביעה להגדלת מזונות צריך להיות מפורט ונתמך בראיות המצביעות על אירוע/ים ו/או נסיבות שלא ניתן היה לצפות אותן מראש במועד פסיקת דמי המזונות, וכעת בשל קרות האירוע /והנסיבה – יש צורך בהגדלת מזונות.

בבואו של בית המשפט לפסוק מזונות, וכן גם בהסכם בין הורים, נפסק גובה דמי מזונות אשר צופה גם פני עתיד, ואירועים סבירים שעשויים להתרחש. כלומר, אירוע בו הילד גדל, ויחד עמו גם גדלו צרכיו והוצאותיו, אינו מהווה שינוי נסיבות מהותי. לעומת זאת, אירוע רפואי או חינוכי או התפתחותי שלא נצפה בדרך שגרה, ולא ניתן היה לחשוב או לצפות לאירוע מסוג זה – יכול להוות שינוי נסיבות מהותי המצריך הגדלת מזונות.

דמי מזונות הנקבעים בהסכם – ישנם לא מעט מקרים בהם דמי מזונותיהם של הקטינים מוסכמים בין ההורים ללא שהתקיים בין ההורים הליך משפטי.

כאשר הורים מגבשים את הסכמותיהם בסוגיית מזונות ילדיהם על גבי הסכם הגירושין ביניהם, הרי שהסכמותיהם הינם אך ורק ביניהם ואינם מחייבים את הילד או מונעים ממנו לתבוע את הגדלת מזונותיו.

לעיתים מחיר החופש של מי מההורים משולם בדרך של "גובה המזונות".

כך, למשל, כאשר נחתם הסכם בין הורים, אשר במסגרתו האם המשמורנית נאלצת לוותר על דמי מזונות ראויים המשקפים את צרכי הילדים בכדי לזכות בחופש ולקבל את הגט.

למעשה את מחיר החופש של האם משלמים הילדים, אבל בהיותם לא כפופים להסכם בין הוריהם פתוחה בפניהם הדלת להגשת תביעה לבית המשפט לטובת הגדלת מזונותיהם.

תביעתם של הקטינים להגדלת מזונותיהם שנקבעו בהסכם, נבחנת תחילה תחת השאלה האם זוהי "תביעה ראשונה" או "תביעה שניה", וזאת באמצעות בחינת אישורו של ההסכם בין ההורים על ידי בית המשפט.

באם מתקבלת המסקנה כי זכויותיהם של הקטינים קופחו במסגרת אישורו של ההסכם אזי תידון תביעתם של הקטינים כ"תביעה ראשונה" – כאילו לא נפסקו מזונותיהם. שאלת קיפוח זכויותיהם של הקטינים תיבחן על פי מכלול הנסיבות כפי ששררו קודם לכריתת ההסכם ועל פי יכולתם הכלכלית של ההורים, ולאחר מכן יפסקו מזונותיהם.

באם מתקבלת המסקנה כי זכויותיהם של הקטינים לא קופחו תידון תביעתם כ"תביעה שניה", במסגרתה יהיה להוכיח כי החל ממועד מתן תוקף של פסק דין להסכם ועד למועד הגשת התביעה התרחש אירוע/ים המהווה/ים שינוי נסיבות מהותי המצריך הגדלת מזונותיהם של הקטינים.

ניתן לסכם ולאמר כי ישנם מקרים מסוימים בהם ניתן להגדיל את גובה המזונות. הזכייה בתביעה תלויה בראש ובראשונה ביכולתו של התובע להוכיח כי חל שינוי נסיבות מהותי. לכן במקרים כגון אלו מומלץ להתייעץ עם עורך דין גירושין אשר יבנה בעבורך את האסטרטגיה הנכונה בשבילך.

המאמר נכתב הלשון נקבה בהתייחס למרבית המקרים אך רלוונטי גם כאשר האב רוצה לתבוע הגדלת מזונות

לפגישת ייעוץ ללא התחייבות עם עו"ד מורן אלסאיג בני חייגו עכשיו 050-6793821

או השאירו פרטים כאן ליצירת קשר

להתייעצות ותיאום פגישה צרו קשר ואשמח לחזור אליכם בהקדם

Call Now Button
×
דילוג לתוכן