חוק הירושה מעניק לכל אדם את האפשרות לכתוב צוואה בכל שלב בחייו, ולקבוע כיצד יחולק רכושו (עיזבונו) לאחר מותו. כתיבת צוואה ובשפה המשפטית עריכת צוואה, תאפשר לך מעבר לקביעת אופן חלוקת עיזבונך ליקירך, לומר את דבריך.
קיימות ארבע צורות שעל פיהן ניתן לבצע עריכת צוואה:
עריכת צוואה בפני עדים – זוהי הצוואה הנפוצה ביותר, הנערכת בדרך כלל ע"י עורך דין.
חתימת המצווה על גבי הצוואה נעשית בפני שני עדים המאשרים בחתימתם שהמצווה חתם בפניהם על גבי הצוואה, מרצונו החופשי ללא כל כפיה ו/או אונס ו/או לחץ.
מומלץ שתהליך עריכת צוואה יערך ע"י עורך דין מומחה בתחום הירושות והצוואות, בכדי שתעמוד בדרישות החוק ותפחית את האפשרות לבטלה. עורכת הדין מורן אלסאיג מתמחה בנושא עריכת צוואה באופן בו צוואתך תכלול את כלל האפשרויות הקיימות לחלוקת רכושך, ותמנע מחד קיום צוואתך ומאידך תצריך פניה לחוק הירושה לצורך חלוקת יתרת עיזבונך.
עריכת צוואה בכתב יד – זוהי צוואה הנכתבת כל כולה בכתב ידו של המצווה (לא מודפסת), ונושאת תאריך וחתימת ידו של המצווה.
זוהי למעשה אחת הדרכים הקלות לבצע עריכת צוואה. האדם עורך את צוואתו, בינו לבין עצמו, ללא מעורבות עדים, עורך דין, נוטריון או שופט.
עריכת צוואה באופן זה הינה הליך פשוט, אך קל יחסית למתנגדים לצוואה לטעון לפסלותה.
עריכת צוואה בעל פה (צוואה שכיב מרע) – זוהי צוואה שאדם מצווה בעל פה בפני שני עדים ששומעים את לשונו, רק כאשר רואה את עצמו בפני המוות. שני העדים מעלים על הכתב את דברי המצווה ("זיכרון דברים"), חותמים ועליהם להפקיד את זיכרון הדברים אצל הרשם לענייני ירושה, סמוך ככל הניתן למועד עריכת צוואה. צוואה זו בטלה לאחר חודש ימים מחלוף הנסיבות שהצדיקו את המצווה לראות עצמו בפני המוות במידה והוא עודנו בחיים.
עריכת צוואה בפני רשות – זוהי צוואה הנערכת בפני שופט או נוטריון או הרשם לענייני ירושה, כאשר המצווה אומר בעל פה את צוואתו, וזו נכתבת בפרוטוקול ומאושרת.
לתאום פגישת יעוץ בנושא עריכת צוואה – לחצו כאן
"האם נכונה לך עריכת צוואה? לחץ כאן בכדי לבחון זאת"
מוזמנים גם לקרוא: צוואה הדדית