חיי הנישואין בפני "רעידת אדמה" ?– שלום בית עשוי למנוע אותה מלהתרחש !
אם ישנן בעיות בחיי הנישואין ומדרגות בית הדין הרבני נראות קרובות מתמיד, אזי פעולה משפטית כדוגמת "הסכם שלום בית" או "תביעת שלום בית" עשויה לעזור לך !
הסכם שלום בית הינו למעשה פעולה משפטית המתאימה לבני זוג שהחליטו יחד שברצונם להתמודד עם הבעיות שבמערכת היחסים ביניהם ולמנוע את פירוק המשפחה על דרך גירושין, אך יחד עם זאת רוצים לעשות זאת בדרך משפטית.
ניתן לומר שהסכם שלום בית מסמל בעבור שני בני הזוג מעין "הפסקת אש", ומאפשר לשניהם לעשות מאמץ לכינון שלום בית אמיתי, ללא כל חשש כי מי מבני הזוג יקדים ויגיש תביעת גירושין.
בדרך כלל בני זוג שמצויים במשבר ומעוניינים בהסכם שלום בית פונים לעורך דין דיני משפחה, למגשר או למטפל זוגי, אשר יסייע להם לנסח הסכם שלום בית.
הסכם שלום בית בצוותא עם "תעודת ביטוח"
הסכם שלום בית מאפשר לצרף אליו מעין "תעודת ביטוח", הידוע בשפה המשפטית "הסכם שלום בית ולחילופין גירושין", אשר יכול להפוך בכל עת שיבחר מי מבני הזוג, להסכם גירושין לכל דבר.
במסגרת הסכם מסוג זה מתחייבים בני הזוג, זה לזה, לעשות הכל בכדי לכונן שלום בית. יחד עם זאת, ניתן מענה בהסכם לסוגיה הכיצד יתבצע ויראה הליך הגירושין באם לא יצלח שלום הבית, תוך מתן מענה לעניין חלוקת רכוש, משמורת, מזונות ילדים ונושאים נוספים, ככל שישנם בין בני הזוג.
למעשה, ניתן לומר שישנו יתרון גדול בעריכת הסכם שלום בית בו מוסדרים מלוא המחלוקות בין בני הזוג, באם לא יצלח שלום הבית ביניהם.
בני הזוג מסדירים ביניהם את העניינים הכרוכים בגירושין בשלב בו טרם הפכו הם, חלילה, לשונאים הכי גדולים ולכל זה מתלווה תחושת ביטחון שלא ינוהל הליך משפטי ארוך וקשה על כלל היבטיו, אשר יאלץ כל אחד מבני הזוג לשלם שכר טרחה לעורך דין גירושין.
מה עושים כשלא מתאפשר להגיע להסכם שלום בית?
תביעת שלום בית הינה הפעולה המשפטית שתיתן לכך מענה.
תביעת שלום בית מוגשת לבית הדין הרבני על ידי בן הזוג שלא מעוניין בגירושין, ואינו זוכה לשיתוף פעולה מצד בן זוגו לכינון שלום בית. התביעה, למעשה, מעניקה סמכות לבית הדין הרבני, לחייב את בן הזוג האחר לשתף פעולה בכינון שלום בית בטרם הגירושין.
בדרך כלל התוצאה הרצויה מעצם הגשת תביעת שלום הבית אינה מתממשת, שהרי קשה לכפות על בן זוג שלום בית כשאין הסכמה מצידו, כך שניתן לומר שהדרך לשלום בית אינה פשוטה. יחד עם זאת, החלטת בית הדין הרבני המחייבת את בן הזוג לנסות לכונן שלום בית הינה בעלת משמעות רבה, כאשר בן הזוג לא מנסה בלב כנה לכונן שלום בית, ולמעשה מכשילו בכוונה תחילה. במקרה כזה עומדת בפני בן הזוג האפשרות לפנות שוב לבית הדין הרבני והפעם בבקשה להכריז על בן הזוג "מורד". משמעות הדבר כי במידה והבעל מוכרז כמורד, אזי ניתן, לדוגמא, לחייבו לתת לאישה "גט פיטורין" ולשלם לה את כתובתה, ובמידה והאישה מוכרזת כמורדת, אזי ניתן, לדוגמא, לפטור את הבעל מתשלום מזונותיה.
עו"ד דיני משפחה מורן אלסאיג מציעה לך להסתייע בניסיונה כעורכת דין לגירושין וכמגשרת בדרך לשלום הבית, אשר יכול להוות בעבורך גלגל הצלה לפני פירוק המשפחה.