בגידה – "מפתח" לגירושין
לא אחת אנו נתקלים בסיפורים של בני זוג, המעידים על שעמום גדול במערכת הזוגית, על חוסר האנרגיה, שחיקה וחוסר הרצון להמשיך במחויבויות לבן הזוג ולמשפחה, לעומת הכמיהה לחופש ולחוסר מחויבות. האם זהו המפתח לגירושין ?
כנראה שכן, שהרי פעמים רבות בני הזוג הללו מוצאים עצמם עם רצון עז לצאת להרפתקה מרגשת, שסופה מסתכמת במילה אחת – "בגידה". תחילה, ההרפתקה נראית כזמנית וכשומרת על יציבות המשפחה, אך במהרה ההרפתקה הופכת לקבועה, ובמילים אחרות – לבגידה ולניהול מערכת יחסים כפולה.
בשלב זה, המפתח כבר פותח צוהר גדול לגירושין.
גילוי הבגידה (או גילוי העובדות שהובילו את בן הזוג לרצות בגירושין), מוביל לא אחת לרצון עז של בן הזוג הנבגד לנקום "עד טיפת הדם האחרונה".
הנקמה על הבגידה שהובילה לגירושין אינה באה לידי ביטוי בפגיעה בחלקו ברכוש של בן הזוג הבוגד. הן בית הדין הרבני והן בית המשפט לענייני משפחה מחלקים את הרכוש בהתאם לחוק יחסי ממון. יחד עם זאת, בהתאם לחוק רשאים בית הדין הרבני ובית המשפט לקבוע כי חובות שנצברו בעקבות הבגידה יחולו על הצד הבוגד.
בית הדין הרבני מתייחס לבגידות כמעשי כיעור המהווים עילות גירושין, אך יחד עם זאת, וכמו בית המשפט, אין משמעות לבגידה לאופן חלוקת הרכוש, ובן הזוג הבוגד יקבל חלקו באופן הזהה לבן הזוג הנבגד.
למעשה הנקמה הינה במהותה בפן האישי ולא בפן המשפטי.
ולמרות זאת, ואם קיים בכל זאת רצון, ולו קטן, לשינוי ולשיפור מערכת היחסים ולמניעת הגירושין, מומלץ לפנות להליך זוגי או להליך גישור שיסייע לבני הזוג לשקם את מערכת היחסים ביניהם, לבנות מערכת אמון חדשה תוך עיבוד הרגשות, ולמנוע מצב בו הבגידה "תצוף" מול עיניהם בכל מבט.
האם יש משמעות מי בגד ? מי הוביל לגירושין ?
המשמעות הינה רק מבחינת הדין הדתי.
אישה שבגדה במהלך הנישואין אסורה על בעלה, ולכן בית הדין יחייב אותה בגט אף אם חזרה בה ורוצה שלום בית. יתרה מכך, יהיה אסור עליה להמשיך בקשר ולהינשא לגבר עימו בגדה. כל זאת לאור ההלכה הקובעת "אסורה לבעלה ולבועלה" (כלומר, אסורה על בעלה ועל הגבר עמו בגדה וקיימה יחסי אישות).
לעומת זאת, לא ניתן לחייב גבר שבוגד להתגרש, ודרישתו לשלום בית יכולה לעמוד בעינה. ובכל זאת, אם חייבו אותו להתגרש (שהרי לכל כלל יש גם יוצא מן הכלל…) או שבחר להתגרש, אזי אין כל מניעה שיפתח פרק חדש בחייו ויתחתן עם האישה עמה בגד באשתו.
ניתן לסכם ולאמר שבגידה יכולה להוות צוהר לגירושין, אך שנייה לפני שפותחים בהליכים מכוערים, רצוי מאוד לנסות ולהשאיר את הכעסים בצד ולהתמקד בניסיון "לפרק את המשפחה" במינימום נזקים. לכן, מומלץ לפנות לעו"ד גירושין שינחה אותך מבעוד מועד כיצד לעשות זאת בדרך הקצרה והקלה ביותר.
מוזמנים להתייעץ עם עורך דין גירושין, מורן אלסאיג בני